LYMFHÄLSA

Lymfhälsa - Lymfmassage

Lymfatisk hälsa hänvisar till att lymfsystemet fungerar korrekt, vilket är ansvarigt för att ta bort avfall och gifter från kroppen, samt reglera immunsystemet.

Lymfsystemet består av lymfkärl, lymfkörtlar och lymfatiska organ, och det arbetar tillsammans med cirkulationssystemet för att hålla kroppen frisk.

Lymfmassage, även kallat symfdränage, är en typ av lätt massage som syftar till att förbättra flödet av lymfvätska i kroppen. Det innebär att man använder milda, rytmiska tryck och strykningar för att stimulera lymfkärlen och uppmuntra lymfvätskans rörelse.

Lymfmassage kan vara fördelaktigt för en mängd olika åkommor, inklusive ödem (svullnad), lymfödem (svullnad orsakad av en lymfatisk blockering) och andra tillstånd som påverkar lymfsystemet som tex. kroniskt rötthetssyndrom. Det kan också hjälpa till att förbättra immunförsvaret, minska inflammation och främja avslappning.

Klienter kan söka lymfmassage av en mängd olika anledningar, inklusive efterkirurgisk återhämtning, förbättrad immunfunktion, lindring från svullnad eller obehag, eller helt enkelt som en form av avslappning och egenvård.

Det är viktigt att rådgöra sig med läkare för att avgöra om lymfmassage är lämplig för dina specifika behov och hälsoproblem.

Kontakta mig